Docenten Talentonderwijs

SAT_8769
Albert Arens (Opbouw Directeur)

Albert Arens maakte na zijn Conservatorium studie als pianist en dirigent concertreizen naar onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Oostenrijk, Polen en Hongarije. Daarna specialiseerde hij zich in zangeducatie, liturgische muziek en musical. Hij gaf vele workshops en trainingen. Zijn betrokkenheid met Suriname ontstond nadat Pater Kross hem in 2005 vroeg naar Suriname te komen. Sindsdien wijdt hij zich in opdracht van het RK Bisdom volledig aan de opleiding van muziektalent in Suriname.

Jaïr Konter heeft in 2014 de opleiding tot ‘Bachelor of Music in Education’ afgerond bij het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Hij is inmiddels 2 jaar als muziek coördinator aangesloten bij de SJTS.

Het is zijn passie om het talent van de leerlingen centraal te zetten voor hun eigen muzikale ontwikkeling.

WhatsApp Image 2018-08-07 at 9.23.03 PM
Jair Konter (Coördinator Muziek)
WhatsApp Image 2018-07-31 at 12.29.39 PM
Maureen Roosblad Muziek en Muziektheorie)

Maureen studeerde Muziek aan het IOL. Zij legt de muzikale basis voor de kinderen.

Louna heeft 9 jaar ervaring met zangeducatie voor de jeugd.

Zij is ook de intermediair voor het zangonderricht namens het Conservatorium van Den Haag.

Louna en Jan Ype
Louna Arens (Zang)
WhatsApp Image 2021-08-20 at 10.32.26 AM
Yanelis Dawkins (Muziek)

Marjory Helstone is professioneel danser, choreograaf en sinds 27 jaar als docent verbonden aan de Fontys Dansacademie Tilburg. Zij is energiek en vast van plan dans op de Surinaamse scholen een plek te geven en een generatie topdansers op te leiden. Haar favoriete choreografen/regisseurs zijn Bill T. Jones, Jiri Kylian, Forsythe en Akram Khan. Alvin Ailey American Dance Theatre is haar nummer één dansgezelschap.

SJTS Dans 26-3-19 (17 of 17)
Marjory Helstone (Coördinator Dans)
Juf Tanuya
MarjTanuya Manichand (Assistent Dans)

Tanuya Manichand geeft met enthousiasme haar bijdrage aan de School voor jong Talent. Zij is een professioneel Kathakdanser/lerares en geeft daarnaast Algemene dansante vorming aan kinderen van 3 tot 8 jaar, op het IOL het vak Performing Arts en gym aan senioren burgers. Ook heeft zij op zowel nationaal als internationale podia gestaan.

Namita Ajodhia is een veelzijdig danser geweest en is nu dansdocente gespecialiseerd in de Zuid Indiase klassieke dans Bharata Natyam. Ze houdt enorm van dans en deelt die liefde graag met leerlingen, jongeren en publiek. Als assistent docent van Marjorie Helstone is zij betrokken bij de Kathedrale Koorschool Suriname.

57692f8d-10e4-4afc-a197-1d12a8e7a76d
Namita Ajodhia (Assistent Dans)
zabdai
Zabdai Zamuel (Sport)

Ik ben Zabdai Zamuel en ik ben 20 jaar coach/trainer geweest van de Nationale zwem- en Triathlon selectie van Suriname.

Nu heb ik een switch gemaakt, terug naar de basis. Ik versterk het collectief dat verantwoordelijk is voor 1 uur sport per dag op de School voor Jong Talent Suriname.