Zang en Muziek

De Kathedrale Koorschool Suriname

De basisschool waar muziek in zit!

Zang als basis

Op de Kathedrale Koorschool krijgen kinderen de kans om hun muziektalent optimaal te ontwikkelen. Zang is daarvoor de basis: zij ontwikkelen een goed innerlijk gehoor, zuiverheid, een feilloze techniek, noten lezen, meerstemmig van blad zingen en muziektheorie. Hiermee hebben zij een grote voorsprong op leeftijdsgenoten, ook bij het spelen van een instrument.

Muziekles

Kinderen ontvangen op de Kathedrale Koorschool ook iedere dag extra muziekles op uitdagend hoog niveau. Zij krijgen ook leiderschapstraining en extra persoonlijke aandacht. De kinderen zijn dankzij de muziek doorgaans gelukkiger, leren uitstekend samenwerken en halen betere resultaten.

Certificaat

De Kathedrale Koorschool werkt nauw samen met het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Hierdoor kan uw kind doorstromen naar onderwijs op internationaal niveau.

VOJ-VOS programma’s

Dit zijn lessen die deels in samenwerking met de St. Paulus en St. Louiseschool worden aangeboden en deels buitenschools. Jongeren kunnen hierin hun muzikale en creatieve talenten trainen tot aan Conservatorium (HBO) niveau. Het programma biedt zowel een vervolg op de Koorschool als een geheel eigen programma voor jongeren op VOJ-VOS leeftijd.

Serious Music

Leerlingen krijgen tweemaal per week les in zang, theorie, solfège, compositie en harmonieleer.

Deze lessen zijn voor wie serieus aan de slag wilt met muziek. Het les-jaar wordt afgesloten met een presentatie.

De lestijden zijn aansluitend op de schooltijden van de nabijgelegen St. Louise en St. Paulus.

Serious Talent

Dit lesprogramma volgt het talentenprogramma van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Leerlingen krijgen harmonieleer, ritmiek, analyse, piano, solfège en zangtechniek.

Talenten kunnen zelfs officieel worden ingeschreven als student aan het Koninklijk Conservatorium.

De lessen vinden plaats in samenwerking met de St. Louise en St. Paulus school. 

Kathedrale Jongeren Koor

Het Kathedrale Jongeren Koor (KJK) is een fenomeen. Dit is een buitenschools programma voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Het KJK oefent twee keer per week. De jongeren krijgen solfège, zangtechniek en koorvorming op zeer hoog niveau. Ze zingen grote klassieke werken en Gospel. Sommige jongeren volgen zelfs een extra talentprogramma met theorie, solozang, directie en pianoles. Aan het jongerenkoor kun je meedoen na auditie, ongeacht op welke school je zit.

In dit koor zing je drie- tot achtstemmige muziek uit de wereldliteratuur. Wie tussen de 11 t/m 25 jaar is, ervaring heeft met zangtechniek en het lezen van bladmuziek, kan hier terecht.

Het Kathedrale Jongerenkoor zingt op hoogtijdagen en belangrijke evenementen.