Zang en Muziek

De Kathedrale Koorschool Suriname

De basisschool waar muziek in zit!

Uitgebreid Muziekprogramma

Ons muziekprogramma is ontworpen om een sterke basis te leggen in muziektheorie, bladmuziek lezen, gehoortraining en vocale technieken. Ook disciplines als leesvaardigheid, samenwerken, expressie en beweging komen aan bod. 

Zang als basis

Zang is een integraal onderdeel van ons programma. Via vocale oefeningen, koorrepetities en individuele begeleiding ontwikkelen studenten hun zangvaardigheden, met de nadruk op ademhalingstechnieken, zuiverheid, uitspraak en podiumpresentatie. 

Muzietheorie

Bij ons op school krijgen kinderen uitdagende muziektheorielessen op hoog niveau. Ze leren noten lezen, meerstemmig van blad zingen en krijgen een gedegen basis in muziektheorie. Dit geeft hen een aanzienlijke voorsprong op hun leeftijdsgenoten, zelfs bij het bespelen van een instrument.

Blokfluit

Naast zanglessen bieden we ook boeiende blokfluitlessen aan. Dit geeft onze leerlingen de mogelijkheid om hun muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen en te genieten van het bespelen van een instrument.

Certificaat

Aan het einde van hun basisschooltijd bij de Kathedrale Koorschool worden de kinderen beloond met een speciaal certificaat. Dit certificaat is een waardevol bewijs van hun inzet en prestaties. Bovendien legt het een solide basis voor verdere studie.

VOJ-VOS programma’s

Wij geloven dat muziek een levenslange passie kan zijn, en daarom hebben we dit speciale programma ontwikkeld voor jongeren die hun muzikale avontuur willen voortzetten. Ze genieten twee keer per week na schooltijd van boeiende lessen in muziektheorie, koorzang, solfège, compositie en harmonieleer. Dit programma is speciaal ontworpen om jongeren de kans te geven hun muzikale en creatieve talenten verder te ontwikkelen tot op het niveau van het Conservatorium (HBO).

Wij verwelkomen verschillende leerlingen van verschillende nabijgelegen scholen, zoals  St. Paulus en St. Louiseschool, het de Miranda Lyceum en andere middelbare scholen. 

Kathedrale Jeugd Koor

Onze leerlingen vanaf leerjaar 5 vormen samen het jeugdkoor van de Kathedrale Koorschool Suriname. Ze treden regelmatig op in de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal.

Daarnaast worden ze ook gevraagd voor andere speciale gelegenheden. Bij grote concerten zingen alle kinderen samen, wat resulteert in een adembenemende muzikale ervaring.

Kathedrale Jongeren Koor

Het Kathedrale Jongeren Koor (KJK) zingt grote klassieke werken en Gospel. Het Kathedrale Jongerenkoor zingt op hoogtijdagen en belangrijke evenementen. In dit koor zing je drie- tot achtstemmige muziek uit de wereldliteratuur.

Wie tussen de 11 t/m 25 jaar is, ervaring heeft met zangtechniek en het lezen van bladmuziek, kan auditie doen, ongeacht op welke school je zit.